Zeeuws Vlaamse Markten Logo
Recepten

Artikelen voor de recepten zijn gekocht op de markten

Stamppot van Spruiten met Chorizo

Ingrediënten

1 Kilo kruimige aardappels

500 gram schoongemaakte spruitjes

150 gram Chorizo in blokjes

Bereidingswijze:

kook de aardappelen en de spruitjes apart,Bak je Chorizo op een klein vuur een beetje uit

Maak een puree van de aardappelen

Schep de de spruitjes en de Chorizo door

En smullen maar

---------------------------------------

PREISCHOTEL MET KABELJAUWFILET EN SPEKJES:

WAT HEB JE NODIG voor 2 eters:

1 ui, gesnipperd

400 gr prei, fijngesneden

1 teen knoflook, fijngehakt

100 gram gerookte spekblokjes

50 ml (soja)room (scheutje)

zout en peper,

300 gr kabeljauwfilets (vers of diepvries)

1 el citroensap

1 el olijfolie

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 200º C.

Bak in een koekenpan de spekblokjes uit. Voeg de ui en de prei toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Schenk de (soja)room erbij en breng het op smaak met zout, peper, knoflook en kruiden.*

Doe het preimengsel in een ovenschaal en leg de vis in het midden. Knijp wat sap van een citroen boven de vis uit en giet er ook een eetlepel olijfolie over heen.

Bak de visschotel in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin.

 

 

Ontwerp & realisatie: PreSoft